eend in gras

Het werk

Er is veel te doen op de zorgboerderij. In de kassen kweken we groenten, fruit en planten. Zaaien, stekkies maken, onkruid wieden, oogsten en onderhoud horen bij de werkzaamheden in de kas.

We hebben een grote beestenboel om te verzorgen op de boerderij. Paarden, kippen, eenden, kalkoenen, katten en een hondje hebben dagelijks aandacht, voer en verzorging nodig. Hier kunnen we jou goed bij gebruiken!

Je kunt ook lekker aan de gang in de houtwerkplaats. Hier wordt van alles in elkaar geknutseld, zoals; woonaccessoires, tuinmeubelen, decoraties en meer. De gemaakte producten kun je mee naar huis nemen of een mooi plekje geven in de Glazen tuin om er zo iemand anders blij mee te maken.

Ook zijn er veel mogelijkheden voor creatieve activiteiten, waar we voldoende ruimte voor hebben in de kantine met openhaard. Schilderen, knutselen, kaarten maken, handwerken. We kijken wat bij jou past en waar je interesses liggen. Een potje tafeltennis is trouwens ook altijd een populaire activiteit, net als andere spelletjes die we in de winterperiode wat vaker spelen dan in de zomer.

We stemmen de werkzaamheden af op ieders tempo en mogelijkheden. Waar de één graag fysiek hard werkt is het voor een ander prettig om het rustig aan te doen of alleen mee te beleven.

Paard in de wei
Fleseenden in gras

Voor wie?

Voor iedereen boven de 18 jaar met behoefte aan een zinvolle dagbesteding is welkom bij Astresia. Mensen met een beperking, niet aangeboren hersenletsel, autisme, (beginnende) dementie, psychiatrische en/of psychische problemen. Maar ook mensen met een burnout, depressie klachten of een andere (hulp)vraag zijn welkom. Wel is een indicatie voor dagbesteding noodzakelijk.

Het erf, de kassen en de kantine zijn rolstoeltoegankelijk.

paard in de wei

De Groep

Op de zorgboerderij is het mogelijk om individueel een klusje of activiteit te doen, maar ook werken we in kleine groepjes. Zo is er ruimte voor een praatje en gezelligheid, maar kun je ook altijd de rust even opzoeken.

Koffie/thee en lunch nuttigen we gezamenlijk aan de grote tafel in de kantine. Regelmatig wordt er wat lekkers gebakken of gekookt waar we samen van kunnen genieten.

Bij Astresia beginnen we de zomer altijd gezellig met een barbecue en sluiten we het jaar met elkaar af tijdens een heerlijke gourmet.

Werkplaats bord
kas in weiland

Begeleiding

De eigenaresse en tevens hoofdbegeleider is Astrid Kamphuis. Zij wordt ondersteund door professionele zzp’ers en een aantal vaste vrijwilligers

Er is altijd voldoende begeleiding aanwezig op de zorgboerderij zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

kantiene deur